Online Workshop Pluktuinontwerp achter je computer te volgen

Tijdens de workshop (coronaproof) ga je zelf een ontwerp maken op basis van de bloemenkaartjes met plukbloemen en alles wat je nodig hebt om zelf een pluktuin te starten. Vanachter je bureau volg jij de lessen wanneer het jouw uitkomt.

Tijdens deze online workshop van 10 lessen neem ik je aan de mee in de wereld van plukbloemen maar vooral hoe je een pluktuinontwerp zelf kan maken. Ik vertel je ook hoe je kunt zaaien, poten, verspenen, voorzaaien. De workshop  is geschikt voor starters zonder enige ervaring, maar ook liefhebbers die al wat meer ervaring hebben.  Het invullen van een pluktuin met veel bloemen op een klein stukje grond vraagt een andere aanpak t.o.v een bloementuin en border. Het gaat er om welke bloemen je goed kunt verwerken tot een mooi boeket.  Voorwaarde voor deze cursus is een stukje grond op een zonnige plek.

Wat ga je  doen?

Je gaat zelf een ontwerp maken van mijn kaartjes met plukbloemen en  alles wat je daarvoor nodig hebt om zelf een pluktuin te starten.  Deze ruim 100 kaartjes waarvan 46 eenjarigen en 58  vaste planten is de basis voor jouw pluktuin.  Het is de bedoeling dat je deze border thuis zelf kan toepassen in een stukje gras, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen.  Ik neem je mee in mijn wereld van alle plukbloemen en wat je daar mee kan doen. Ik probeer ook hulp en advies te geven via een chatfunctie.

Hieronder zie je de lesinhoud in het kort omschreven. 

  1. Hoe begin je met een pluktuin. 
  2. De bloemen kaartjes van de eenjarige en hoe je die kan gebruiken.
  3. Nomenclatuur en de bloemenkaartjes van de vaste planten.
  4. Het samenvoegen van de plukbloemen tot een mooie border.
  5. Je ontwerptekening op papier zetten
  6. Alles wat je moet weten over zaaien, grond, en uitdunnen.
  7. De dahlia in de spotlight.
  8. De eenjarige Lathyrus, is onmisbaar  voor de pluktuin.
  9. Het inplanten en onderhouden van je pluktuin.
  10.  Je bloemen knippen en een boeket maken.

Chat openen
Hallo 👋 Heb je voor mij een vraag?