Workshop Ontwerp je eigen pluktuin

Tijdens de workshop  ga je zelf een ontwerp maken op basis van de bloemenkaartjes met plukbloemen en alles wat je nodig hebt om zelf een pluktuin te starten. 

Wat ga je  doen?
Tijdens deze workshop van twee uur neem ik je aan de mee in de wereld van plukbloemen maar vooral hoe je een pluktuinontwerp zelf kunt maken.  Ik vertel je over mijn ervaringen en geef je de informatie wat je  nodig hebt om dit tot een succes te maken. Maak foto’s van je tuin, neem je maten van je border mee en we gaan aan de slag. Het is de bedoeling dat je deze border thuis zelf kunt toepassen in een stukje gras, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen.  Je gaat naar huis met een zelfgemaakte tekening waar je thuis mee aan de slag gaat. 

Breng je pluktuin tot bloei!

Ik heb 100 kaartjes van bloemen voor de pluktuin ontwikkeld en die ga je gebruiken Deze kaartjes op kleur waarvan 46 eenjarigen en 58  vaste planten zijn de basis voor jouw pluktuin.  Het doosje met deze kaartjes kun je tijdens de workshop is niet bij de prijs inbegrepen en kun je tijdens de workshop aanschaffen.

Wat belangrijk is voor jouw pluktuin  is een stukje grond op een zonnige plek. Door meer bloemen in je tuin te zetten help je mee aan het behoud van vlinders, bijen en andere insecten. Ook creëer je meer biodiversiteit in je tuin door de verscheidenheid aan planten het gehele jaar door.

Je ontvangt een A4 map met extra informatie om thuis nog eens door te lezen. 

 

Ik vertel je ook hoe je kunt zaaien, poten, verspenen, voorzaaien. De workshop  is geschikt voor starters zonder enige ervaring, maar ook liefhebbers die al wat meer ervaring hebben.  Het invullen van een pluktuin met veel bloemen op een klein stukje grond vraagt een andere aanpak t.o.v een bloementuin en border. En het gaat er om welke bloemen je goed kunt verwerken tot een mooi boeket.  

Klik hier om naar data’s te kijken en info over de workshops in 2024 of kijk in de winkel

De volgende onderwerpen komen aan bod. 

  • Hoe begin je met een pluktuin.
  • Ga je zaaien of zelf opkweken, of wil je met vaste planten werken 
  • Het samenvoegen en de opbouw van de plukbloemen tot een mooie border rekening houden met kleur, zon en hoogte.
  • Je ontwerptekening op papier zetten
  • Grond en voeding voor je tuin. Hoe laat je alles goed tot bloei komen? 
  • Hulp op tafel met 100 pluktuinkaartjes die je mag gebruiken zodat je gemakkelijk het ontwerp kunt maken.
  • Half uur uitloop voor extra vragen specifiek op jouw tuin gericht.
  • Nazorg middels een chatfunctie op deze site.

Chat openen
Hallo 👋 Heb je voor mij een vraag?