Over mij

Welkom

Ik vertel jullie graag wie ik ben en vind het leuk dat jullie willen weten waar mijn groene vingers vandaan komen. Mijn liefde voor planten en bloemen is al van jongs af aan begonnen. Ik had mijn kamer vol staan met stekjes en planten wat leek op de “urban jungle” van tegenwoordig..Marjolein Lanfermeijer van Plukjebloemen

Ondanks dat wij op een flat woonden hadden wij een grote tuin waar mijn vader altijd bezig was met o.a. zaaien en zijn bloemen. Wat ik toen nog niet wist dat ik ongemerkt zijn liefde voor tuinieren mee heb gekregen. Na een lange periode in het commerciële bedrijfsleven heb ik in 2000 het roer omgegooid. Mijn baan gaf mij geen positieve energie meer. Dan moet je durven te stoppen en ben ik  tuinontwerpster geworden. Een stap die mijn leven totaal veranderd heeft.

Van Tuinontwerpster naar de pluktuinierster

Het ontwerpen van andermans tuinen is enorm leuk. Ik hoor heel vaak dat men hun borders saai vindt. Ik wil daar graag verandering in brengen met mijn motto “Geef kleur aan je tuin”. Nu ruim 20 jaar later valt alles samen en kan ik zeggen dat ik ook als pluktuinierster aan de weg timmer. Sinds 2016 heb ik mijn eigen pluktuin en met mijn liefde voor de bloemen ben ik mijn tweede bedrijf Plukjebloemen gestart.

verse bos bloemen plakboek
plukboeket uit eigen tuin

Van pluktuin naar workshops

Nu 5 jaar later geef ik workshops over hoe je zelf een pluktuin kan ontwerpen en maken. Het delen van mijn kennis en iedereen enthousiasmeren is te leuk voor woorden. Dat delen doe ik ook door af en toe lezingen te geven of een webinar over hoe jij je eigen pluktuin kan starten. Ik merk dat mijn kracht ligt in het overbrengen van al mijn kennis over bloemen en planten. Dat is wat ik nu doe met mijn workshop “Ontwerp je eigen pluktuin” zoals die nu door mij aangeboden worden op deze website. Geef kleur aan je tuin

 

Vrije tijd

Bijna alle foto’s op dit blog zijn door mijzelf gemaakt met mijn Panasonic DMC-F7200 of mobiel. Verder kan ik genieten van wandelen, fietsen, en koken. Dat laatste doe ik weer met groenten uit mijn eigen moestuin. Ik zit graag met mijn handen in de aarde en ik sta graag met beide voeten in de klei. Je kan mij vinden in mijn eigen tuin of in mijn kas waar ik al vroeg in het voorjaar bezig ben met het kweken van bloemen. Mijn groene hart gaat sneller kloppen als ik in mijn pluktuin ben en mijn bloemen kan plukken. Ik maak daar het liefst natuurlijk boeketten van, vaak voor mijzelf maar ik geef ze natuurlijk ook graag weg.

 

Chat openen
Hallo 👋 Heb je voor mij een vraag?