Hulp nodig bij het aanleggen van een pluktuin?

Dat kan jij ook. met deze kant en klare pluktuinborder die ik speciaal voor jullie gemaakt hebt.  Je kiest een mooie plek in je tuin en je gaat zelf aan het werk. Ik vertel  je welke planten je op welke plek kunt zaaien. Ik heb de keuze al voor je gemaakt met bloemen die gemakkelijk  zijn om te kweken dus je hebt grote kans op succes.

de makkelijke pluktuin border

Ik hoor zo vaak dat mensen hun tuin te saai vinden en meer kleur in de tuin willen. Als tuinontwerpster vul ik dat vaak in met mooie en spectaculair beplanting door het maken van een beplantingsplan. Hier hou ik rekening met bijvoorbeeld de opbouw van de border in hoogtes, bomen en struiken, periodes waarin iets bloeit.  In een pluktuin die natuurlijk mooi is om te zien zoek je veel meer bloemen die goed op de vaas staan. Daarnaast kies je  een combinatie van bloemen die lekker lang het seizoen vullen. Blauwe druifjes, Anemone, Ranonkels, en … zet ik tussen de planten in en kan ik in maart al vaak plukken. Dahlia’s ( aankopen medio maart) en Helenium soorten bloeien nog in november, daar kan je deze border nog mee aanvullen als je dat leuk vindt.

Zadenbox pluktuin

Ik hoor je al denken: Maar hoe doe ik dat dan? Ik leg  je stap voor stap uit met het bijgeleverde E-book  hoe jij  je eigen pluktuin kan beginnen. Hier even in het kort wat er allemaal in staat:

  • Wel planten je kunt voorzaaien of in de volle grond zaaien en hoe je dat doet
  • Hoe zorg je ervoor dat de opgekomen zaailingen opkomen en welke rol licht en temperatuur daarbij speelt.
  • Grondsoorten en met met welke grond je kan zaaien
  • Het onderhouden van de eenjarigen pluktuin.
  • Ik geef je tips over hoe en wanneer jij je bloemen kunt plukken.
  • Dat de bloemen ook nog voeding geven aan de bijen is mooi meegenomen, je zult ze namelijk volop tegenkomen en horen zoemen

E book de makkelijke pluktuin border

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hallo 👋 Heb je voor mij een vraag?