Workshop Ontwerp je eigen pluktuin

Wil jij een pluktuin aanleggen en iedere week een bosje bloemen kunnen plukken uit je eigen tuin? 

Dat kan met mijn twee soorten workshops die ik geef. De eerste is fysiek in mijn woonplaats in Leusden. Mocht je met een wat grotere groep op locatie bij jouw in de buurtdot willen doen dan kan je mij het beste een mail sturen of even bellen. De tweede workshop is ontstaan door Corona en is geheel online. Deze volg je achter je laptop of computer is veel uitgebreider en kan je in je eigen tempo volgen

1. Workshop op Locatie in Leusden.

Altijd al je eigen pluktuin willen starten? Dat kan in deze twee uur durende workshop die ik weer ga geven bij mij thuis aan een grote tafel. Met maximaal 9 personen krijg je van mij alle informatie die je nodig hebt om je pluktuin te starten. We gaan ons richten op de indeling en de keuze van je planten. Het is de bedoeling dat je deze bloemenborder thuis zelf kan toepassen in een stukje gras, op een moestuincomplex, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen. Voorwaarde is dat je pluktuin op een zonnige plek komt te liggen.

Bij deze workshop mag je ook 3 soorten zaden uitzoeken om mee naar huis te nemen.

Tijdens de workshop maak ik gebruik van de bloemenkaartjes om de keuze voor de plukbloemen wat gemakkelijker te maken. Je krijgt een map mee naar huis  waarin alle informatie zit om je pluktuin te starten.

2. Workshop online op je eigen computer met 10 lessen

Deze twee uur durende workshop ga ik weer geven bij mij thuis aan een grote tafel. Met maximaal 10 personen krijg je van mij alle informatie die je nodig hebt om je pluktuin te starten. We gaan ons richten op de indeling en de keuze van je planten. Het is de bedoeling dat je deze border thuis zelf kan toepassen in een stukje gras, op een moestuincomplex, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen. Voorwaarde is dat je pluktuin op een zonnige plek komt te liggen.

Tijdens de workshop maak ik gebruik van de bloemenkaartjes om de keuze voor de plukbloemen wat gemakkelijker te maken. Deze zijn niet bij de workshop inbegrepen maar kunnen uiteraard tijdens de workshop aangeschaft worden.

 

Tijdens deze online workshop van 10  lessen neem ik je mee in de wereld van plukbloemen maar vooral hoe je een pluktuinontwerp zelf kan maken. Ik vertel je ook hoe je kunt zaaien, poten, verspenen, voorzaaien. De workshop is geschikt voor starters zonder enige ervaring, maar ook liefhebbers die al wat meer ervaring hebben.  Het invullen van een pluktuin met veel bloemen op een klein stukje grond vraagt een andere aanpak t.o.v een bloementuin en border. Het gaat er om welke bloemen je goed kunt verwerken tot een mooi boeket.  Voorwaarde voor deze workshop is een stukje grond op een zonnige plek.

Wat ga je  doen?

Je gaat zelf een ontwerp maken van mijn kaartjes met plukbloemen en  alles wat je daarvoor nodig hebt om zelf een pluktuin te starten.  Deze ruim100 kaartjes waarvan 44 eenjarigen en 58  vaste planten is de basis voor jouw pluktuin.  Het is de bedoeling dat je deze border thuis zelf kan toepassen in een stukje gras, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen.  Ik neem je mee in mijn wereld van alle plukbloemen en wat je daar mee kan doen. Ik probeer ook hulp en advies te geven via een chatfunctie.

Hieronder zie je de lesinhoud in het kort omschreven. 

 1. Hoe begin je met een pluktuin. 
 2. De bloemen kaartjes van de eenjarige (44 stuks) en hoe je die kan gebruiken.
 3. Nomenclatuur en de bloemenkaartjes van de vaste planten (60 stuks).
 4. Het samenvoegen van de plukbloemen tot een mooie border.
 5. Je ontwerptekening op papier zetten.
 6. Alles wat je moet weten over zaaien, grond, en uitdunnen.
 7. De dahlia in de spotlight.
 8. De eenjarige Lathyrus is onmisbaar voor je pluktuin.
 9. Het inplanten en onderhouden van je pluktuin.
 10. Het plukken en verzorgen van de bloemen
 11. Extra toegevoegd: Ter inspiratie kant en klare pluktuinborders.

 
Chat openen
Hallo 👋 Heb je voor mij een vraag?