Ik ben voedselbank voor de bijen!

In 2021 heb ik voor het eerst met Plukjebloemen mee gedaan en ben ik voedselbank voor de bijen.

Kies in je tuin voor een biologisch evenwicht door middel van bio-diversiteit. Biodiversiteit staat voor de verscheidenheid aan dieren, planten, micro-organismen en ecosystemen, en die verscheidenheid staat momenteel onder grote druk. Vooral omdat het slecht gaat met onze bestuivers zoals hommels en bijen. Dit komt door het gebruik van pesticiden maar ook omdat deze bestuivers niet voldoende bloemen en dus te eten hebben. Met het verspreiden van de zaden zorg je ervoor dat er meer bestuivers komen want heel veel bloemen zijn drachtplanten. Een drachtplant is een plant die in de vorm van nectar en pollen voedsel levert aan insecten. Je kunt zeggen dat beide soorten daarvan profiteren, want de insecten zorgen voor bevruchting van de planten door het stuifmeel te verspreiden. Zouden de bijen er niet meer zijn dan gaan ook veel van deze plantensoorten dood. Met het tot bloei brengen van de zaden help je mee het biologische evenwicht te herstellen. Met je zaaien van de bloemen in de tuin help je mee aan het beter milieu voor plant en dier. Je kan mij ook volgen op instagram. Wil je zaden komen ophalen dan kan je mij het beste een e-mail sturen info@plukjebloemen.nl dan leg ik dat voor je klaar.

Ook met het creëren van een pluktuin met veel bloemen help je mee om de bijen van voeding te voorzien. Ik heb 100 bloemenkaartjes ontwikkelt die geschikt zijn om in je tuin aan te planten. Haal een aantal stoeptegels  uit je tuin, weg met de verharding en maak er een leuke bloemenborder van.

Een perkje met eenjarige cosmea geeft al zoveel plezier.

 

Wil je meedoen aan een beter milieu dan ik het leuk om dit te maken. Zo maak je een bijenhotel, kijk op de website van nudge!

Lees dit stukje hierover in de Leusderkrant 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hallo 👋 Heb je voor mij een vraag?